Seminariile de co-creare TRIO au fost finalizate în cinci țări europene: Portugalia, Spania, Țările de Jos, Germania și România

Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a seminariillor de co-creare ale proiectului European Erasmus+ TRIO în cinci țări europene: Portugalia, Spania, Țările de Jos, Germania și România. Seminariile au avut loc în februarie și martie 2023 și au reunit participanți din diferite grupe de vârstă pentru a crea în comun o platformă digitală educativă dedicată îmbunătățirii cunoștințelor necesare despre sănătate, precum și a abilităților digitale și de prelucrare a datelor ale adulților.

Participanții au fost organizați în trei grupe de vârstă: 18-35 de ani, 36-50 de ani și 51+ ani, și au fost implicați în diverse activități pentru identificarea preferințele lor în ce privește tipurile de media și jocurile educative cele mai potrivite pentru fiecare grupă de vârstă. Un joc introductiv a ajutat la crearea unei atmosfere confortabile, și a fost urmat de o sesiune de brainstorming în care participanții, folosind carduri, au identificat principalele dificultăți în tematica educativă a proiectului TRIO: alfabetizarea digitală, alfabetizarea în domeniul sănătații și alfabetizarea in domeniul prelucrătii datelor.

Participanții au împerecheat apoi principalele dificultăți identificate cu tipurile de media preferate. În final, au selectat cel mai potrivit tip de joc educativ pentru dificultățile lor particulare in domeniul sănătății, selectând dintr-un set de diferite tipuri de jocuri.

Atelierele au primit apreciate pozitiv de către participanți, care și-au exprimat satisfacția față de metodologia utilizată și de rezultatele obținute. Ei și-au exprimat, de asemenea, interesul de a continua să participe la alte seminariile și activitățile proiectului TRIO.

Rezultatele seminarului au oferit concluzii importante pentru construirea platformei și identificarea problemelor funcționale pentru seminariile și activitățile viitoare.

Suntem bucuroși să anunțăm că rapoartele fiecărei țări vor fi actualizate pe site-ul web TRIO, oferind informații și preferințe valoroase împărtășite de participanți.

Echipa proiectului TRIO este mulțumită de succesul acestor seminarii de co-creare și așteaptă cu nerăbdare să dezvolte în continuare platforma digitală educativă pe baza informațiilor și preferințelor împărtășite de participanți.

Mulțumim tuturor participanților și organizatorilor pentru munca asiduă și dedicarea față de proiectul TRIO.