ISIS a organizat Seminarul de co-creare la Frankfurt

ISIS a organizat Seminarul de co-creare al proiectului Erasmus+ TRIO la Frankfurt (Germania). În februarie și martie, echipa ISIS a desfășurat trei ateliere de co-creare cu grupurile țintă de vârste diferite ale proiectului (vârste 18-35, 36-50, 50+). Scopul seminariilor a fost identificarea celor mai dificile subiecte de învățare pentru grupurile țintă respective în domeniile abilităților digitale, cunoștințelor despre sănătate și alfabetizare de date. În plus, atribuirea diferitelor tipuri de media și jocuri a fost folosită pentru a afla în ce mod trebuie transmise anumite conținuturi de învățare pentru grupa de vârstă respectivă.

Deosebit de incitant a fost faptul că dificultățile diferitelor grupe de vârstă diferă doar foarte puțin. De exemplu, evaluarea site-urilor web și informațiilor demne de încredere, modul de protejare a datelor de sănătate împotriva accesului, capacitatea de a recunoaște care servicii digitale de sănătate sunt mai bune decât altele sau capacitatea de a înțelege diagnosticele au fost selectate drept dificultăți de către toate grupurile țintă intervievate. Acest lucru a coincis cu rezultatele actuale ale cercetărilor de birou ale unor studii majore și statistici din Germania investigate de ISIS.

Participanții au fost foarte interesați de seminarii, ceea ce a dus la discuții interesante în cadrul grupului. Chiar și ultima sarcină dificilă de a asocia dificultățile cu posibile forme de învățare a fost rezolvată în mod creativ de către participanți. Aceasta a reunit câteva idei noi despre cum să abordăm cu succes subiectele dificile din domeniul abilităților digitale, cunoștințelor despre sănătate și al alfabetizării prelucrării datelor.

ISIS le mulțumește încă odată tuturor participanților pentru timpul și evaluările acordate!