INESC TEC a organizat seminarul de co-creare în Portugalia

În martie 2023, INESC TEC a organizat un seminar dinamic de co-creare in cadrul proiectului Erasmus+ TRIO în Porto, Portugalia. Obiectivul principal al acestui seminar, parte a Rezultatului 2 al Proiectului, a fost identificarea celor mai provocatoare subiecte educative în domeniile digital, al sănătății și al alfabetizării privind prelucrării datelor pentru grupuri țintă specifice.

Zece participanți, dintre care patru femei și șase bărbați, reprezentând diferite grupe de vârstă în cadrul proiectului TRIO, au colaborat activ cu facilitatorii pentru a aplica metodologia de co-creare. Împreună, au contribuit la stabilirea priorităților de implementare pentru Platforma Educațională TRIO. Participanții au avut ocazia să adreseze întrebări, să ofere feedback valoros, să împărtășească observații și să ofere sugestii privind conținutul și funcționalitatea platformei educaționale.

Seminarul a dezvăluit perspective interesante cu privire la preferințele de joc ale diferitelor grupuri. Rezultatele au relevat o lipsă de omogenitate în alegera jocurilor. Cu toate acestea, toți participanții au demonstrat o înțelegere profundă a diferitelor tipuri de joc și și-au exprimat interesul pentru diversificarea opțiunilor de joc pentru a satisface diferite niveluri de dificultate.

Partenerii proiectului TRIO sunt recunoscători pentru cunoștințele valoroase dobândite în timpul seminarului. Feedback-ul primit de la participanți va fi integrat cu atenție în platformă și în rezultatele ulterioare ale proiectului. Această abordare colaborativă asigură faptul că platforma de educație TRIO evoluează și se adaptează pentru a răspunde în mod eficient nevoilor în evoluție ale utilizatorilor săi.