CETEM a organizat seminarul de co-creare în Spania

În martie 2023, au fost desfășurate seminarii de co-creare captivante cu grupuri țintă din Spania, în cadrul proiectului TRIO. Aceste seminarii, conduse de un facilitator, au implicat un total de 9 participanți, cu 6 femei și 3 bărbați reprezentând diferitele grupe de vârstă TRIO. Fiecare grup a fost format din 3 participanți, iar toate sesiunile au avut loc la Yecla.

Seminariile s-au bazat pe o metodologie adecvată care a implicat participanții în diferite etape. Începând cu jocuri de “spargerea gheței” pentru a crea o atmosferă vioaie, seminariile au progresat cu înțelegerea problemelor, discuții de grup și schimb de experiențe prin brainstorming (tehnica de stimulare a ideilor creatoare în grup), cu ajutorul cardurilor special concepute. Fiecare exercițiu și joc a aderat la șabloanele și metodologia comune stabilite de partenerii proiectului. Toate rezultatele au fost documentate cu atenție prin fotografii și ulterior au fost analizate.

Seminariile de co-creare s-au dovedit a fi un mijloc neprețuit de conectare cu cetățenii pentru a obține perspectiva lor privind principale dificultăți pe care le au in domeniile de interes ale proiectului și pentru a stabili necesitățile și preferințele pentru fiecare grupă de vârstă a proiectului. Rezultatele acestor seminarii de co-creare au o valoare semnificativă în dezvoltarea platformei educative TRIO. Perspectivele obținute permit echipei proiectului să abordeze probleme funcționale și să adapteze conținutul educativ al platformei pentru a satisface preferințele și nevoile specifice fiecărei grupe de vârstă.

Prin încorporarea acestor concluzii valoroase, proiectul TRIO intenționează să ofere o experiență educativă captivantă și eficientă.