In vijf Europese landen zijn TRIO-cocreatieworkshops gehouden: Portugal, Spanje, Nederland, Duitsland en Roemenië.

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de co-creatieworkshops van het TRIO-project in vijf Europese landen met succes zijn afgerond: Portugal, Spanje, Nederland, Duitsland en Roemenië. De workshops werden gehouden in februari en maart 2023 en brachten deelnemers uit verschillende leeftijdsgroepen samen om een digitaal leerplatform te co-creëren dat gericht is op het verbeteren van de gezondheids-, digitale en datageletterdheid van volwassenen.

De deelnemers werden ingedeeld in drie leeftijdsgroepen: 18-35 jaar, 36-50 jaar en 51+ jaar, en namen deel aan verschillende activiteiten om te achterhalen aan welke soorten media en games zij de voorkeur gaven voor het leren van vaardigheden. Een ijsbrekerspel hielp om een comfortabele sfeer te creëren, gevolgd door een brainstormsessie waarbij de deelnemers aan de hand van kaarten hun voornaamste moeilijkheden in de TRIO-projectthema’s digitale geletterdheid, gezondheidsgeletterdheid en gegevensgeletterdheid identificeerden.

De deelnemers koppelden vervolgens hun voornaamste moeilijkheden aan de mediatypes waaraan zij de voorkeur gaven. Ten slotte kozen zij uit een groep verschillende soorten spelletjes het spel dat het beste werkte voor het verbeteren van hun gezondheidsvaardigheden.

De workshops kregen positieve feedback van de deelnemers, die hun tevredenheid uitspraken over de gebruikte methode en de bereikte resultaten. Zij toonden ook belangstelling om te blijven deelnemen aan andere workshops in verband met het TRIO-project.

De resultaten van de workshop leverden belangrijke conclusies op voor de opbouw van het platform en het vaststellen van functionele kwesties voor toekomstige workshops.

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de verslagen van de workshops van elk land zullen worden geüpload op de TRIO-website, met waardevolle inzichten en voorkeuren die door de deelnemers zijn gedeeld.
 
Het TRIO-projectteam is enthousiast over het succes van deze co-creatieworkshops en kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van het digitale leerplatform op basis van de waardevolle inzichten en voorkeuren die door de deelnemers zijn gedeeld.
Dank aan alle deelnemers en organisatoren voor hun harde werk en hun inzet voor het TRIO-project.