Derde transnationale projectbijeenkomst van het TRIO-project in Yecla, Spanje.

Yecla, Spanje, was de locatie voor de derde transnationale bijeenkomst van het TRIO-project. CETEM nam het voortouw als organisator van deze bijeenkomst. Tijdens twee productieve dagen op 9 en 10 mei kwamen de projectpartners bijeen om de voortgang te evalueren, feedback uit te wisselen en samen te werken aan discussies gericht op het bekwamer maken van burgers in verschillende leeftijdsgroepen door middel van informele educatie op het gebied van gezondheid, digitale- en datageletterdheid.

De agenda startte met een uitgebreide evaluatie van de samenwerking die tot nu toe heeft plaatsgevonden, met speciale nadruk op het verzamelen van feedback uit de handleiding en workshops die een belangrijke rol zullen spelen bij het vormgeven van het TRIO leerplatform. De partners voerden ook een zelfevaluatie uit van hun geplande en uitgevoerde activiteiten voor uitwisseling en promotie. Daarnaast werden financiƫle administratiekwesties behandeld om de projectprocedures soepel te laten verlopen.

Ter afsluiting van de eerste dag genoten de TRIO projectpartners van een diner, een ontspannen samenzijn van het consortium!

Op de tweede dag van de bijeenkomst hadden de consortiumpartners de gelegenheid om onder leiding van gidsen van het Archeologisch Museum van Yecla een excursie te maken in de betoverende berg Arabi. Deze excursie in de buitenlucht was een verfrissende afwisseling voor de groep en zorgde voor inzichten en discussies over de volgende stappen van het project.

TRIO is een Erasmus+ project (maart 2022 – mei 2025) dat zich richt op het bekwamer maken van burgers van verschillende leeftijden door middel van informeel onderwijs, op het gebied van gezondheids-, digitale en datageletterdheid.