Internationale conferentie: Leren en implementeren van sociale innovatie

Op 8 en 9 november spreken we in Coimbra over Slimme en Gezonde Omgevingen en Sociale Innovatie. Deze conferentie wordt mede georganiseerd door de Coimbra verpleegschool, SHINE 2Europe en AFEdemy, en is bedoeld om methodes, projecten en beste praktijken met betrekking tot sociale innovatie te delen en te bespreken hoe gezondere en meer inclusieve omgevingen kunnen worden geïmplementeerd en ontwikkeld.

Naast zeer interessante panels van sprekers is het tijdens de twee dagen van de conferentie mogelijk om in workshops en oog-in-oog bijeenkomsten verschillende projecten te presenteren en te bespreken.

Carina Dantas, CEO van SHINE 2Europe stelt: “Dit is een echt voorbeeld van sociale innovatie: verschillende landen, belanghebbenden, projecten, uitdagingen en potentiële oplossingen met elkaar verbinden en hen elkaar laten ontmoeten, discussiëren en nieuwe samenwerkingen laten vinden.” Alleen door onze horizon te verbreden kunnen we nieuwe wegen vinden voor onze eigen dagelijkse uitdagingen! Laten we hopen dat we op de conferentie samen nieuwe wegen kunnen inslaan.

Maria van Zeller van INESC-TEC zal ons TRIO-project presenteren om te illustreren hoe ICT en gezondheid kunnen samenwerken. Wij verheugen ons op een zeer vruchtbaar panel van projectpresentaties tijdens de middag van 9 november.

TRIO wil burgers van verschillende leeftijden bekwamer maken door middel van informeel onderwijs op het gebied van gezondheids-, digitale en datageletterdheid. 

We hopen dat je ons tijdens deze dagen kunt vergezellen in wat hopelijk een vruchtbare uitwisseling van kennis en verbreding van onze netwerken zal zijn.

BEKIJK DE AGENDA EN SCHRIJF JE HIER GRATIS IN.