CETEM organiseerde co-ceratie workshops in Spanje

In maart 2023 werden boeiende co-creatie workshops georganiseerd met doelgroepen in Spanje als onderdeel van het TRIO project. Aan deze workshops, geleid door een begeleider, hebben in totaal 9 deelnemers meegewerkt, waarvan 6 vrouwen en 3 mannen die verschillende leeftijdsgroepen van TRIO vertegenwoordigden. Elke groep bestond uit 3 deelnemers en alle sessies vonden plaats in Yecla.

De workshops maakten gebruik van een geschikte methodologie die de deelnemers in verschillende fasen betrok. Beginnend met ijsbrekerspelletjes om een levendige sfeer te creĆ«ren, gingen de workshops verder met het bespreken van problemen, groepsdiscussies en het uitwisselen van ervaringen door middel van brainstormen met behulp van speciaal ontworpen kaarten. Elke oefening en elk spel volgde de sjablonen en methodologie die door de projectpartners waren opgesteld. Alle resultaten werden zorgvuldig gedocumenteerd met foto’s en vervolgens geanalyseerd.

De co-creatie workshops waren een onmisbare manier om in contact te komen met burgers en inzicht te krijgen in hun belangrijkste problemen binnen de aandachtsgebieden en leeftijdsgroepen van het project. De uitkomsten van deze co-creatie workshops zijn van grote waarde voor de ontwikkeling van het TRIO leerplatform.

De verkregen inzichten stellen het projectteam in staat om functionele problemen aan te pakken en de inhoud van het platform af te stemmen op de specifieke voorkeuren en behoeften van elke leeftijdsgroep.

Door deze waardevolle conclusies op te nemen, blijft het TRIO project toegewijd aan het leveren van een boeiende en effectieve leerervaring.