Buletin informativ #2 | Martie 2024

Interacționați cu TRIO: Formarea datelor digitale și a politicii de sănătate
Alăturați-vă nouă în modelarea viitorului educației digitale în domeniul sănătății!
În calitate de parteneri ai proiectului TRIO, finanțat de Erasmus+, obiectivul nostru este de a oferi adulților competențe esențiale în domeniul alfabetizării digitale, al educației în domeniul sănătății și alfabetizarea prelucrării datelor.
În calitate de părți interesate, cunoștințele dumneavoastră sunt esențiale.
Vă invităm să contribuiți cu expertiza și recomandările dumneavoastră în privința inițiativelor politice care vizează îmbunătățirea competențelor digitale, de prelucrare a datelor și de asistențență medicală în întreaga Europă.
Dorim să vă auzim părerile: vă rugăm să acordați un moment pentru a completa sondajul nostru și a ne susține proiectul.
Despre TRIO
În timpul digitalizării tot mai mari a serviciilor de sănătate în Europa, proiectul TRIO, finanțat de Erasmus+, se concentrează pe îmbunătățirea competențelor digitale, de sănătate și de alfabetizare a prelucrării datelor în rândul adulților. Prin seminarii și dezvoltarea unui manual, a unei platforme online și a unui set de instrumente, TRIO își propune să împuternicească cetățenii să navigheze prin complexitatea serviciilor de sănătate digitale.
În centrul atenției
Premiul celui mai bun poster la cel de-al 43-lea Congres Portughez de Geriatrie și Gerontologie
În cadrul celui de-al 43-lea Congres Portughez de Geriatrie și Gerontologie, proiectul TRIO a fost evidențiat, concentrându-se pe importanța sesiunilor de co-creare în modelarea platformei TRIO. Colaborarea dintre educatorii pentru adulți și experți a jucat un rol esențial în alinierea platformei la nevoile specifice ale publicului nostru țintă. Eforturile noastre au fost recunoscute cu premiul pentru cea mai bună prezentare poster a Congresului.
TRIO a fost prezentat la Zilele Gerontologiei 2023
TRIO a fost prezentat la Zilele Gerontologiei 2023, o Conferință Științifică Internațională unde a fost posibil să împărtășim informații din cercetarea noastră inovatoare, seminariile de co-creare și interviurile cu părțile interesate, toate având ca scop promovarea incluziunii și îmbunătățirea accesului la informare.
AFEdemy a promovat TRIO la Gouda
Pe 1 august 2023, AFEdemy a găzduit delegația taiwaneză specializată în îngrijirea pe termen lung și sănătatea publică. În cadrul acestei întâlniri din Gouda, Willeke Van Staalduinen, împreună cu Dieuwertje van Boekel și Sandra de Clonie Mac Lennan , au avut ocazia să discute despre proiectul TRIO și să prezinte alte inițiative.
Proiect TRIO prezentat la cea de-a 18-a ediție a COST Scientific
La Reuniunea Comitetului de la Lisabona, Carina Dantas, a fost prezentă la Comitetul Științific COST în cadrul celei de-a 18-a ședințe a SC de la Lisabona. Această întâlnire a fost o oportunitate pentru SHINE de a împărtăși mai multe proiecte legate de SHAFE, inclusiv TRIO. Aceasta a fost o excelentă ocazie de a aborda și de a împărtăși acest proiect, având în vedere că vizează sănătatea și alfabetizarea digitală, la adulții de toate vârstele.
TRIO menționat la Prima Conferință Națională pentru Promovarea Îmbătrânirii Active și de Succes de la Coimbra
TRIO a fost unul dintre proiectele menționate, în care se pune accent pe viața mai sănătoasă, îmbătrânirea participativă, abilitarea cetățenilor și educația adulților.
Ce am făcut până acum?
Seminarii de co-creare
Seminariile de co-creare TRIO au fost finalizate în cinci țări europene: Portugalia, Spania, Olanda, Germania și România
Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a seminariilor de co-creare a proiectului TRIO în cinci țări Europene. Participanții din diferite grupe de vârstă au colaborat pentru a proiecta o platformă digitală educativă axată pe alfabetizarea în domeniul sănătății, digitală și de prelucrarea datelor pentru adulți. Prin activități captivante, participanții și-au identificat principalele provocări și preferințe pentru învățarea media și jocuri. Rapoartele detaliate de la seminarul fiecărei țări sunt disponibile pe site-ul web TRIO.
Descoperiți Versiunea în Limba Engleză a Manualului TRIO Disponibil Acum
Acest manual prezintă rezultatele cercetărilor efectuate în Portugalia, Olanda, Spania, România și Germania, ca parte a proiectului Erasmus+ TRIO. Prin TRIO, persoanele sunt împuternicite cu abilități și cunoștințe importante, care să permită un acces mai bun la informații despre sănătate fiabile online, o utilizare îmbunătățită a aplicațiilor de sănătate, precum și înțelegerea reglementărilor privind confidențialitatea datelor. Aprofundați în capitolele care acoperă „Alfabetizarea Digitală, de Sănătate și de Prelucrarea Datelor”, „Sistemul de Sănătate”, „Îmbunătățirea Competențelor Digitale, de Sănătate și Prelucrarea Datelor” și „Informații pentru Educatori și Factori de Decizie”. Alăturați-vă nouă în această călătorie spre împuternicire și îmbunătățirea abilităților!
A treia Întâlnire Transnațională a proiectului TRIO din Yecla , Spania
Cea de-a treia Întâlnire Transnațională a proiectului TRIO din Yecla , Spania, a facilitat discuții productive între partenerii de proiect în 9 și 10 mai. Condusă de CETEM, întâlnirea s-a axat pe evaluarea progresului, colectarea feedback-ului de la seminarii și manual și planificarea următorilor pași. De asemenea, partenerii au efectuat o autoevaluare a activităților promoționale și au abordat problemele legate de administrarea financiară. Întâlnirea s-a încheiat cu o cină relaxantă și o excursie în aer liber la Muzeul de Arheologie Yecla.
A patra Întâlnire Transnațională a proiectului TRIO la Frankfurt, Germania
În cadrul celei de-a patra întâlniri transnaționale a proiectului TRIO, desfășurată la Frankfurt pe 24 și 25 octombrie, partenerii proiectului au reflectat asupra realizărilor anterioare și au modelat traiectoria viitoare a proiectului. Evoluții interesante includ lansarea iminentă a manualului de alfabetizare digitală în domeniul sănătății online, alături de eforturile continue de a dezvolta o platformă digitală educativă, un set de instrumente pentru educator și o carte verde a factorilor de decizie.
TRIO pe EPALE
CINE SUNTEM
6 organizații din 5 țări lucrează la acest proiect impresionant