TRIO-partner INESC TEC organiseerde twee internationale bijeenkomsten voor diverse doelgroepen in het kader van hun voortdurende inspanningen op het gebied van volwassenenonderwijs en gezondheid. Deze evenementen boden een manier om de methodologie, de middelen en het educatieve platform van het project onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd vruchtbare discussies tussen de deelnemers te bevorderen.
De eerste internationale TRIO bijeenkomst werd op 15 april gehouden op de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Porto, als onderdeel van de BIP – Citizen Science for Psychological Wellbeing 2nd Edition. Het evenement trok ongeveer 30 deelnemers, waaronder 23 internationale deelnemers uit landen als Ierland, Slovenië, Duitsland, Italië, Estland, Polen en Tsjechië.
Tijdens de drie uur durende sessie maakten de deelnemers kennis met het TRIO-project door middel van een uitgebreide presentatie waarin de methodologie en de middelen van het project werden beschreven. De deelnemers kregen de gelegenheid om het educatieve platform te verkennen, wat leidde tot een boeiende en inzichtelijke discussie met de aanwezige jongvolwassenen. De deelnemers toonden veel interesse in het project en de relevantie van de inhoud.
De tweede internationale TRIO bijeenkomst vond plaats op 25 en 26 juni, waar Maria van Zeller, de coördinator van INESCEC TEC, het project presenteerde tijdens de slotconferentie van het VR2CARE project. Aan dit evenement, dat werd gehouden in het Hospital da Ordem de São Francisco, namen meer dan drie dozijn deelnemers deel, met ongeveer 20 internationale deelnemers, waardoor het project aanzienlijke internationale zichtbaarheid kreeg.
De presentatie ging over de resultaten van het project en belichtte de website van het project, die toegang biedt tot het handboek voor onderwijzers en burgers, de toolkit voor trainers en het groenboek voor politieke beleidsmakers. Het educatieve platform werd ook tentoongesteld, waarbij de nadruk werd gelegd op de participatieve methodologie die in het hele project werd toegepast. Gezondheidsprofessionals en burgers van verschillende leeftijdsgroepen (18-35, 36-50 en 51+) namen deel aan co-creatie workshops en platformtests, wat het collaboratieve karakter van het TRIO-project benadrukte.
Een van de belangrijkste hoogtepunten was de discussie over TRIO en andere gerelateerde projecten, waaronder RAISE, RECONNECTED en VR2CARE. Vertegenwoordigers van tien andere gezondheidsprojecten waren ook aanwezig en stimuleerden een gezamenlijke dialoog over strategieën, methodologieën en toekomstige netwerken.
Deze internationale bijeenkomsten onderstreepten de betrokkenheid van TRIO bij het verbeteren van volwassenenonderwijs en gezondheidsvaardigheden door middel van innovatieve, participatieve benaderingen, waardoor de impact en relevantie van TRIO op deze belangrijke gebieden verder werden verstevigd.