Introductie van het TRIO-platform: Verbeter uw gezondheid in het digitale tijdperk

Maak kennis met het TRIO-platform, waar een holistisch begrip van gezondheid in het digitale tijdperk voorop staat. Onze missie is om je digitale, gezondheids- en datacompetenties te verbeteren, zodat je met gemak door het labyrint van gezondheidsinformatie en -technologie kunt navigeren.

Op deze reis vind je ondersteunende informatie, in combinatie met verschillende taken en quizzen, ontworpen om je te voorzien van de kennis die je nodig hebt om weloverwogen gezondheidsbeslissingen te nemen. Verander samen met ons de manier waarop je met je gezondheid omgaat!

Op onze website heb je toegang tot het TRIO-platform, dat inhoud aanbiedt over drie onderwerpen:

DIGITALE GELETTERDHEID (DL): De vaardigheden die nodig zijn om digitale competentie te bereiken, hebben betrekking op het zelfverzekerd en kritisch gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor werk, vrije tijd, leren en communicatie.

GEZONDHEIDSGELETTERDHEID (HL): Het bereiken van een niveau van kennis, persoonlijke vaardigheden en vertrouwen om actie te ondernemen om de gezondheid te verbeteren door persoonlijke levensstijlen en leefomstandigheden te veranderen.

DATAGELETTERDHEID (DT): Het vermogen om gegevens in hun context te lezen, te schrijven en te communiceren, met begrip van de gegevensbronnen en -constructies, analysemethoden en toegepaste technieken.

Het platform is ook onderverdeeld in drie niveaus: aan de slag ; vooruitgaan; vorderen en betrekken.

Daarnaast is er een vragenlijst beschikbaar op de website om je te helpen je huidige niveau te beoordelen en te bepalen waar je staat.

Je bent van harte uitgenodigd om het TRIO-platform te verkennen en gebruik te maken van de hulpmiddelen om uw kennis en vaardogheden op het gebied van digitale gezondheidsdiensten te vergroten. Ga voor meer informatie en toegang tot het platform naar onze platformpagina.