De visie van TRIO op de integratie van gezondheidsmanagement in het dagelijks leven

Het TRIO-project wil een nieuwe generatie burgers ondersteunen door hen te helpen gezondheidsmanagement naadloos te integreren in hun persoonlijke leven. Individuen worden uitgerust met de kennis om geïnformeerde beslissingen te nemen met behulp van innovatieve communicatie- en leermiddelen. Om deze doelen te bereiken wordt de betrokkenheid van verschillende belanghebbenden, waaronder overheden, maatschappelijke organisaties, zorgverleners, medische technologiebedrijven (medtech) en andere bedrijven en consumentenorganisaties, essentieel geacht.

Er is een uitgebreide lijst van goede praktijken en daaruit voortvloeiende observaties samengesteld, die heeft geleid tot de ontwikkeling van beleidsaanbevelingen op maat voor diverse belanghebbenden, waaronder de EU, de lidstaten en relevante organisaties. Het doel is om de toekomstige duurzaamheid en de toepassing van TRIO-resultaten en -materialen te bevorderen, met speciale nadruk op zorginstanties en lokale/regionale beleidsmakers.

Het document is onderverdeeld in vijf secties:

  1. Nationale en regionale goede praktijken: Goede praktijken worden gepresenteerd en onderverdeeld in politieke maatregelen, activiteiten van eHealthnetwerken en/of onderwijsorganisaties, en sociale grassroots initiatieven. Deze praktijken tonen een aanzienlijk potentieel voor overdraagbaarheid en bieden effectieve voorbeelden van praktijkervaringen die kunnen worden overgenomen en aangepast aan nieuwe contexten om zo wederzijds leren te bevorderen.
  2. Geografische aanpassing van goede praktijken: Er worden richtlijnen gegeven om deze praktijken aan te passen aan verschillende geografische contexten.
  3. Maatregelen op lange termijn om het project in stand te houden: Er worden lange termijn maatregelen gepresenteerd die gebaseerd zijn op ideeën die tijdens de uitvoering van TRIO projectactiviteiten naar voren zijn gekomen.
  4. Beleidsaanbevelingen: Er is een reeks beleidsaanbevelingen opgenomen om beleidsmakers te begeleiden bij specifieke acties of strategieën ter bevordering van gezondheids-, digitale en datageletterdheid.
  5. Relevante nationale en lokale belanghebbenden: Er wordt een lijst gepresenteerd van belanghebbenden die een waardevolle rol kunnen spelen bij het ondersteunen van de resultaten van TRIO en het verspreiden van de materialen.

We nodigen je uit om dit uitgebreide document te bestuderen en de inzichten erin te gebruiken om de integratie van gezondheidsmanagement in het dagelijks leven te bevorderen. Bekijk het op onze resultatenpagina.