Het TRIO Project Multiplier Evenement gehouden op de Campus Universitario de Lorca

Op 7 juni 2024 organiseerde CETEM het multiplier evenement voor het TRIO Erasmus+ project op de Campus Universitario de Lorca in Murcia. Dit evenement markeerde de afsluiting van meer dan twee jaar toegewijd werk aan het TRIO-project, dat tot doel heeft de digitale, gezondheids- en datageletterdheid onder volwassenen van alle leeftijden te verbeteren.

Het evenement werd bijgewoond door 31 deelnemers die bijeenkwamen om inzicht te krijgen in de resultaten van het project. De presentatie werd geleid door vertegenwoordigers van CETEM, die een diepgaand overzicht gaven van de belangrijkste onderdelen van het TRIO-project.

Hoogtepunten van de presentatie waren onder andere:

  • TRIO Handboek: Een uitgebreide gids waarin de methodologieën en best practices van het project worden beschreven.
  • Co-Creatie Methodologie: De aanpak die gebruikt werd om het TRIO leerplatform te ontwikkelen en te verfijnen door actieve samenwerking met eindgebruikers.
  • TRIO Leerplatform: Een demonstratie van het platform dat is ontworpen om digitale, gezondheids- en datageletterdheid te verbeteren.
  • Toolkit voor trainers: Hulpmiddelen en tools ontwikkeld om trainers te ondersteunen bij het geven van effectieve training.

Het multiplier evenement bood de deelnemers een uitstekende gelegenheid om zich bezig te houden met de resultaten van het project en de implicaties voor toekomstige onderwijspraktijken te bespreken. De bijdragen van het TRIO-project aan volwasseneneducatie en geletterdheid werden goed ontvangen en toonden de impact en relevantie van het project voor de hedendaagse onderwijsbehoeften.