Prezentarea manualului TRIO: Împuternicirea cetățenilor cu competențe digitale, de sănătate și de date

În multe țări europene, serviciile de sănătate sunt digitalizate din ce în ce mai mult pentru a îmbunătăți schimbul de date, a îmbunătăți serviciile, a responsabiliza pacienții și a reduce supraaglomerarea sistemului de sănătate. Pandemia COVID-19 a accelerat semnificativ această transformare digitală. Pentru a ține pasul cu aceste progrese, este acum necesar să se dețină un anumit nivel de competențe digitale, de sănătate și de cunoaștere a datelor, cum ar fi găsirea online a unor informații de sănătate fiabile, utilizarea aplicațiilor de sănătate, compararea ofertelor de asigurări de sănătate și înțelegerea reglementărilor privind confidențialitatea datelor.

Recunoscând faptul că aceste competențe pot fi dificil de învățat, proiectul Erasmus+ “TRIO – Adult Education on Digital, Health, and Data Literacy for Citizen Empowerment” își propune să îmbunătățească competențele digitale, de sănătate și de date ale adulților de toate vârstele. Acest lucru se realizează prin elaborarea unui manual cuprinzător, a unei platforme de învățare online, a unui set de instrumente pentru educatorii de adulți și a unei cărți verzi pentru factorii de decizie politică și inițiativele europene relevante. Aceste resurse vor fi disponibile în șase limbi: engleză, olandeză, germană, portugheză, română și spaniolă.

Manualul TRIO servește drept ghid de referință pentru cetățeni, educatori și factori de decizie politică, ajutând utilizatorii să navigheze în peisajul complex al serviciilor digitale de sănătate. Manualul conține informații despre modul în care funcționează sistemul de asistență medicală, identifică provocările comune și sugerează acțiuni pentru îmbunătățirea nivelului de competențe. Manualul include, de asemenea, linkuri utile către site-uri web, exemple de bune practici și programe educaționale disponibile. Cu ajutorul acestor instrumente, persoanele își vor putea îmbunătăți competențele în domeniul digital, al sănătății și al datelor și îi vor putea ajuta pe alții să facă același lucru.

Vă invităm să explorați acest manual cuprinzător și să utilizați resursele sale pentru a vă îmbunătăți înțelegerea și capacitățile în domeniul serviciilor medicale digitale. Consultați pagina noastră de rezultate.