Proiectele TRIO și VR2CARE colaborează în domeniul cercetării interacțiunii om-calculator

În aprilie 2022, proiectul TRIO a fost prezentat la reuniunea de lansare a proiectului VR2CARE din Vila Real. Ambele proiecte, care au parteneri comuni AFEdemy și INESCtec, se concentrează pe un public țintă de adulți în vârstă și pun accentul pe interacțiunea dintre persoană și computer ca domeniu-cheie de cercetare. Desfășurându-se simultan, TRIO și VR2CARE au organizat sesiuni participative care au fost cruciale pentru dezvoltarea unei înțelegeri comune a interacțiunii om-computer.

Colaborarea a continuat la recentul eveniment internațional final, unde echipele și-au prezentat rezultatele și au discutat teme comune cu alte proiecte și profesioniști din domeniile științific, medical și politic local. Această cooperare s-a dovedit a fi extrem de benefică, îmbunătățind rezultatele și impactul atât al TRIO, cât și al VR2CARE.

Schimbul de perspective și metodologii între aceste proiecte subliniază importanța colaborării interdisciplinare în avansarea cercetării și a aplicațiilor practice în domeniul sănătății și alfabetizării digitale pentru persoanele în vârstă.