Rezultatele TRIO prezentate în Portugalia la seminarul “Double Helix of Care” din Leiria

Pe 20 iunie, SHINE 2Europe, reprezentată de directorul său de proiect Natália Machado, a avut privilegiul de a participa la seminarul “Double Helix of Care: in the Community and in Organizations – Showcase of Programs and Practices for Longevity”, desfășurat în Leiria și organizat de Aproximar, o cooperativă de inovare socială din Portugalia. Acest eveniment a fost o ocazie excelentă de a înțelege mai bine cele mai recente provocări și practici inovatoare în domeniul îmbătrânirii.

Seminarul s-a deschis cu o dezbatere pe tema “Rolul leadershipului organizațional în managementul schimbării”, moderată de Maria Ana Gonçalves, manager de proiect în sectorul îmbătrânirii active și îngrijirii persoanelor dependente la Aproximar.

A doua sesiune a fost panelul “Promovarea sentimentului de comunitate pentru a “îmbătrâni în locul potrivit””, în cadrul căruia SHINE 2Europe a împărtășit experiențe despre importanța mediului comunitar pentru îmbunătățirea experienței de îmbătrânire.

Printre alte subiecte, SHINE a prezentat proiectul TRIO ca o bună practică de implicare în educația adulților. Seminarul a fost o platformă excelentă pentru a discuta cum să încorporăm metodologiile de co-creare și să implicăm activ adulții în vârstă în procesele lor de îngrijire.